Ένωση Ιδιοκτητών Καθαριστηρίων

Ένωση Ιδιοκτητών Καθαριστηρίων

Ελευσίνιων 6, Μεταξουργείο

Site: www. Eik.gr

Τηλ 6970724845

4/2/2022

Συνάδελφοι,

Το ΔΣ του Σωματείου μας , σας καλεί την

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου , στις 11.00 πμ στην αίθουσα του Συλλόγου Εμπεσιωτών (Σαπφούς 16 α όροφος) σε Γενική Συνέλευση

Συνάδελφοι,

        Παρόλο που τη χρόνια που πέρασε η δουλειά μας αυξήθηκε σε σχέση με πέρσι , το τι μας έμεινε τελικά «στο παντελόνι» είναι ένα μεγάλο ερώτημα.

        Οι τιμές στις πρώτες ύλες , στα καύσιμα παραμένουν στο θεό, τώρα οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος μας βάζουν να διαλέξουμε ποιο χρώμα τιμολογίου θέλουμε , χωρίς να μπορεί να μας εξηγήσει κανείς με ποιο κριτήριο θα το διαλέξουμε.

        Ο Νέος φορολογικός νόμος που θα μας επιβαρύνει κατά μέσο όρο από 1.400-2.400 ευρώ είναι μπροστά μας. Από τον Απρίλιο θα αρχίσουν να έρχονται τα σημειώματα της εφορίας. Μας φορτώνει επιπλέον το κόστος εγκατάστασης και συντήρησης όλου του εξοπλισμού του συστήματος my data και της διασύνδεση των pos.

        Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που ενοικιάζουμε έχουν ξεφύγει. Ήδη καταγγελίες καταφθάνουν στο σωματείο μας όπου αναφέρονται αυξήσεις σε 2 τουλάχιστον περιπτώσεις που φτάνουν στο διπλασιασμό του ενοικιοστασίου!!!! Οι ιδιοκτήτες εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι ένα καθαριστήριο (λόγω των ειδικών προϋποθέσεων που απαιτεί η αδειοδότηση του , αλλά και της φύσης της εγκατάστασης (Βαριά μηχανήματα, σωληνώσεις κτλ ) δεν μπορεί εύκολα και χωρίς μεγάλο κόστος να μετεγκατάσταθεί όπως ένα άλλο πχ εμπορικό κατάστημα που απλά μεταφέρει τα ράφια του από  το ένα μαγαζί στο άλλο.

        Και όλα αυτά σε μια περίοδο που το κόστος ζωής αλλά και παραγωγής σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

        Δεν μπορούμε  όλα αυτά τα προβλήματα να τα αντιμετωπίζουμε με σταυρωμένα χέρια.

        Όσοι αγωνίζονται και διεκδικούν  , βλέπε αγρότες τώρα , κερδίζουν. Σε αυτό τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι μας. Είναι η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών και των υπολοίπων εργαζομένων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΦΑΝΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΕΙΡΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ